top of page
  • Foto van schrijverKB-Kenniscentrum

BETONDAG 2019

Bijgewerkt op: 14 sep. 2021

“WAARDEER ‘T, REPAREER ‘T”


Na 25 jaar in De Doelen te hebben plaatsgevonden, wordt de Betondag dit jaar op donderdag 14 november gehouden in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam.

De vershillende marktpartijnen, actief in de betonreparatie, trekken wederom gezamenlijk op tijdens de betondag 2019.


"Waardeer 't, repareer 't". Zo luidt de slogan van de samenwerkende brancheverenigingen, waar naast de VBR, VLB, VABOR ook het KB-Kenniscentrum deel van uit maakt. Samen willen we het vakgebied onder een breder publiek kenbaar maken. We zijn ervan overtuigd dat door het inzetten van diensten en producten van onze achterban de gebouwde omgeving duurzamer wordt. “Wat is er uiteindelijk duurzamer dan levensduurverlenging en behoud van wat al is gebouwd?


Betonreparatiepaviljoen

De vier brancheverenigingen hebben voor de derde keer op rij de krachten gebundeld. In deze samenwerking geven de vier branchepartijen inzicht in de volledige keten van Betonreparatie en -onderhoud, van advies, product en uitvoering tot nazorg.


De afkortingen staan voor:

  • VABOR (Vereniging Adviseurs Beton Onderhoud en Reparatie)

  • VLB (Vereniging van Leveranciers van Betonreparatie- en Beschermingsmiddelen)

  • VBR (Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven)

  • KB-Kenniscentrum (Kenniscentrum voor Kathodische Bescherming).


Belevenis

“Betonreparatie en -onderhoud is een specialistisch vak, maar wel ontzettend breed. Zowel qua soorten vraagstukken, soorten producten als in type professionals. Van specialistische constructeurs die nadenken over het verstevigen van bestaande constructies tot en met specialisten die precies weten hoe en welke producten ze een kolom moeten repareren. Tijdens de Betondag zijn er diverse demonstraties te zien hoe er ‘real live’ een reparatie uitgevoerd wordt voeren aan een van de kolommen in de Van Nelle Fabriek.


Maak kennis

Het betononderhoudspaviljoen maakt vanuit de betononderhoud en -reparatiebranche graag kennis en vertelt over hoe beton langer benut kan worden. Graag maken wij kennis met u onder het genot van heerlijke 'versgebrande' koffie of cappuccino.

In een 4-tal presentaties zullen een aantal projecten die het afgelopen jaar zijn uitgevoerd worden uitlicht: Weena parkeergarage Rotterdam, Zoutlaadpier chemiepark Delfzijl, Duurzame renovatie appartementencomplexen Keesomstraat in Zandvoort en het groot onderhoud aan de Eefdesebrug over het Twente Kanaal.


Voor meer informatie en achtergronden bekijk de promofilm via: https://youtu.be/be6ZAvLpcJ0MEER NIEUWS:


KB - GRENSVERLEGGEND EN LEVENSDUURVERLENGEND Op woensdag 27 september 2023 vond de studiemiddag over kathodische bescherming van wapening in beton plaats. Wij danken de deelnemers voor hun komst en ho

KB - GRENSVERLEGGEND EN LEVENSDUURVERLENGEND Op woensdag 27 september 2023 organiseert het KB-Kenniscentrum een studiemiddag over kathodische bescherming van wapening in beton. Kathodische bescherming

bottom of page